Uitvaart

 

Een rustplaats kiezen

U kunt een wandeling maken door het gebied, om een mooie plek te vinden. Waar bent u naar op zoek? Een jong bos, een oude bomenlaan, een heideveld, dichtbij het klooster of juist wat verder weg? Het kan een bepaald gevoel zijn van de plek of herkenning in iets wat u hoort, ziet, ervaart: een plek die u raakt.

De natuur krijgt bij ons de ruimte, zo ook de graven. Een graf wordt niet geruimd, het grafrecht is voor altijd.

Lees meer over het kiezen van een plek

 

 

Afscheidsceremonie

Voorafgaand en na afloop van een begraving is het mogelijk om gebruik te maken van onze sfeervolle ceremonieruimte. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de plechtigheid, condoleance en/of een samenzijn met catering.


Lees meer over de mogelijkheden voor een plechtigheid

 

Uitvaartkisten, urnen en kleding

Bij ons staat de natuur voorop. Daarom is het belangrijk dat de kist, urn, mand of wade waar u voor kiest, van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt is. Denk aan massief hout, bamboe of gerecycled karton. Er zijn tegenwoordig veel aanbieders van natuurvriendelijke uitvaartkisten, -manden, urnen en wades.

En niet te vergeten: de kleding van de overledene. Deze dient ook uit natuurlijk afbreekbaar materiaal te bestaan, denk aan linnen, katoen of wollen stoffen.

Lees meer over kisten & kleding

 

Gedenktekens

Op deze natuurbegraafplaats zijn geen (stenen) grafmonumenten aanwezig zoals op een traditionele begraafplaats. We maken hier gebruik van een boomschijf uit het woud van de zusters. Deze houten schijf vergaat na enkele jaren en symboliseert zo ook de vergankelijkheid van de mens. Het is geheel aan u en uw nabestaanden of u een grafmarkering wenst.

De graven gaan langzaam op in de natuur. Sommige graven zijn na een tijdje nauwelijks meer te onderscheiden. Dankzij ons register met coördinaten is ieder graf weer eenvoudig terug te vinden.

Meer over gedenktekens

 

Praktische zaken

Ontvangsthuis
Er kan gebruik gemaakt worden van het ontvangsthuis met ceremonieruimte. Een stijlvolle, lichte plek met prachtig uitzicht over de natuurbegraafplaats. Sfeervol en geschikt voor een afscheidsceremonie, condoleance of samenzijn, uit te breiden met catering.

Uitvaartverzorgers
Rondom een uitvaart zijn er veel meer zaken te regelen dan alleen de begrafenis. Dit wordt meestal door een uitvaartverzorger gedaan.

Over KoningsakkerRust in de natuur

Koningsakker is een uniek project. Lees meer over het ontstaan van de natuurbegraafplaats, de Abdij en de voorzieningen of bekijk foto’s en video’s.

Lees meer over Koningsakker Vraag een brochure aan