Uitvaart

Een uitvaart op Natuurbegraafplaats Koningsakker is in alle opzichten een groene uitvaart.

 

Een rustplaats kiezen

U kunt een wandeling maken door het gebied, om een mooie plek te vinden. Waar bent u naar op zoek? Een jong bos, een oude bomenlaan, een heideveld, dichtbij het klooster of juist wat verder weg? Het kan een bepaald gevoel zijn van de plek of herkenning in iets wat u hoort, ziet, ervaart: een plek die u raakt.

De natuur krijgt bij ons de ruimte, zo ook de graven. Een graf wordt niet geruimd, het grafrecht is voor altijd.

Lees meer over het kiezen van een plek

 

 

Afscheidsceremonie

Op dit moment is een afscheidsceremonie en/of condoleance bij Koningsakker nog niet mogelijk. In de loop van 2020 nemen we het nieuwe ontvangstgebouw in gebruik en te zijner tijd informeren we u graag over de mogelijkheden van een ceremonie en catering.

Tot die tijd kan er uitsluitend begraven worden op onze natuurbegraafplaats.

 

Uitvaartkisten, urnen en kleding

Bij ons staat de natuur voorop. Daarom is het belangrijk dat de kist, urn, mand of wade waar u voor kiest, van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt is. Denk aan massief hout, bamboe of gerecycled karton. Er zijn tegenwoordig veel aanbieders van natuurvriendelijke uitvaartkisten, -manden, urnen en wades.

En niet te vergeten: de kleding van de overledene. Deze dient ook uit natuurlijk afbreekbaar materiaal te bestaan, denk aan linnen, katoen of wollen stoffen.

Lees meer over kisten & kleding

 

Gedenktekens

Het is geheel aan u of u een gedenkteken wenst. U kunt daarvoor gebruik maken van een kosteloze boomschijf met een bescheiden inscriptie.

De inscripties worden gemaakt door kunstenaar Jan Harskamp.

Meer over gedenktekens

 

Praktische zaken

Ontvangsthuis
In de loop van 2020 kan er gebruik gemaakt worden van het ontvangsthuis met ceremonieruimte. Een stijlvolle, lichte plek met prachtig uitzicht over de begraafplaats. Sfeervol en geschikt voor een afscheidsceremonie of condoleance, uit te breiden met catering. Te zijner tijd informeren we u graag over de mogelijkheden.

Uitvaartverzorgers
Rondom een uitvaart zijn er veel meer zaken te regelen dan alleen de begrafenis. Dit wordt meestal door een uitvaartverzorger gedaan.

Over KoningsakkerRust in de natuur

Koningsakker is een uniek project. Lees meer over het ontstaan van de natuurbegraafplaats, de Abdij en de voorzieningen of bekijk foto’s en video’s.

Lees meer over Koningsakker Vraag een brochure aan