Voordelen natuurbegraven

Wat maakt natuurbegraven op Koningsakker zo uniek? We hebben een aantal voordelen voor u op een rij gezet.

 

Ontwikkeling en behoud van de natuur

Een natuurlijke en duurzame manier van begraven staat bij natuurbegraven voorop. De natuur ontfermt zich over het graf waardoor deze uiteindelijk weer één wordt met zijn omgeving.

Op natuurbegraafplaats Koningsakker besteden wij zorg en aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe natuur en behoud van oorspronkelijke flora en fauna. De opbrengsten komen ten goede aan natuur- en bosbeheer, voor nu en later. Zo stellen we de toekomst van het bos veilig. Iedereen die hier een plek reserveert, draagt daarmee ook een steentje bij aan het behoud van de natuur voor toekomstige generaties.

 

Blijvende grafrust

Op Koningsakker worden graven niet geruimd. U reserveert uw laatste rustplaats voor onbepaalde tijd. Nabestaanden behouden zo altijd een bijzondere plek om naar terug te keren. En dit past bij de gedachte om de natuur zo min mogelijk te verstoren.

Op een reguliere begraafplaats verloopt het grafrecht na een aantal jaren. Op Koningsakker hoeft u zich geen zorgen te maken over verlenging van grafrechten. U kunt dus met een gerust hart nu al een graf reserveren. Daarmee blijft nabestaanden een moeilijke beslissing in de toekomst bespaard.

 

Alle ruimte voor persoonlijke invulling

Wij bieden u de vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de laatste rustplaats, de afscheidsceremonie en de condoleance – met respect voor de overledenen, de natuur en het geloof.  
Een betekenisvolle afscheidsceremonie, die past bij u en uw dierbaren, is een belangrijk begin van het rouwproces. Dit kan voor ieder mens anders zijn. Bij ons kunt u dit laatste afscheid op uw eigen manier vormgeven. Iedereen is bij ons welkom en wij denken graag met u mee.

 

Geen zorgen voor uw nabestaanden

Als nabestaande heeft u een bijzondere gedenkplek in een prachtige, glooiende omgeving. De rust en stilte maar ook de nabijheid van de abdij, de vogelklanken of de fladderende vlinders kunnen troost bieden. U hoeft het graf bovendien niet te onderhouden. Wij laten de natuur hier groeien en bloeien. Een landschap waar men kan wandelen en tot rust kan komen. Doordat het grafrecht voor altijd is, hoeft u zich ook geen zorgen te maken over het verlopen van dit recht.

 

Eenmalige kosten

U betaalt eenmalig voor een rustplaats met blijvend grafrecht. De graven zijn gesitueerd op een ruime oppervlakte. De kosten voor een graf op Koningsakker zijn in verhouding lager dan bij een traditionele begraafplaats. Dit komt onder andere doordat u geen onderhoudskosten heeft. Daarnaast krijgt u bij ons niet te maken met hoge kosten voor een grafmonument en verlenging van het grafrecht.

Bekijk de tarieven

De stilte van de natuur heeft veel geluidenOver Koningsakker

Koningsakker is een uniek project in Europa. De zusters Trappistinnen hebben in de schaduw van hun abdij Koningsoord een natuurbegraafplaats ontwikkeld. De voormalige maisakkers veranderen in een prachtig natuurgebied, dat open staat voor iedereen.

Lees meer over Koningsakker Bekijk foto’s