Tarieven natuurbegraven

U kunt bij Koningsakker op ieder moment een laatste rustplek uitkiezen. Een graf is hier blijvend en wordt niet geruimd. De kosten zijn eenmalig. Door een laatste rustplaats op Natuurbegraafplaats Koningsakker te reserveren, geeft u uw dierbaren straks een bijzondere plek om te gedenken en bespaart u hen moeilijke beslissingen in de toekomst. Met de aankoop van een graf draagt u bij aan de instandhouding van de natuur en abdij Koningsoord.

Enkelgraf € 4.250
Dubbelgraf € 7.500
Urngraf € 2.000
Dubbel urnengraf € 3.000
Urninlage (bij enkel/dubbelgraf) € 1.000
Kindergraf of Vlindergraf zie omschrijving
Herbegraven zie omschrijving

Begraven

Naast het grafrecht betaalt  u een bedrag voor de begrafenis. Het begraaftarief bestaat uit het delven en sluiten van het graf, de wettelijk verplichte administratieve handelingen en de begeleiding door Koningsakker. Deze kosten betaalt u ten tijde van de uitvaart. In het weekend geldt een toeslag van 50%.

Begraving € 550
Urn- of asbegraving € 350

Afscheidsceremonie

Voorafgaand en na afloop van een begraving is het mogelijk om gebruik te maken van onze sfeervolle ceremonieruimte. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de plechtigheid, condoleance en/of samenzijn met catering. In verband met de huidige coronamaatregelen is er ruimte voor 45 personen. Kijk hier voor meer informatie en de tarieven.

Betaling

Nadat u uw plek gekozen heeft ontvangt u een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven. Vervolgens ontvangt u ook een factuur. Heeft u vragen over de betaling? Neem dan contact met ons op.

Verzekering

Een uitvaartverzekering keert het bedrag pas uit na overlijden. Als u op Koningsakker een graf wilt reserveren dan betaalt u het graf vooraf. Afhankelijk van uw polis ontvangt u te zijner tijd het volledige bedrag of een gedeelte terug via de uitvaartverzekering. Wilt u weten welk bedrag en/of welke kosten vergoed worden door uw polis? Neem dan contact op met de uitvaartmaatschappij.

_____________________________________________________________________________

Terug naar boven | Toelichting:

Enkel- of dubbelgraf

U kunt kiezen uit een eenpersoonsgraf of een tweepersoonsgraf (dubbel diep). Wilt u graag naast elkaar begraven worden? In dit geval reserveert u twee eenpersoongraven. De graven zijn ruim gesitueerd. Bij een enkel- of dubbelgraf bestaat de mogelijkheid voor een urninlage. De kosten van een urninlage bedragen € 1.000,-.

Urngraf of dubbel urnengraf

Op Koningsakker kunt u na een crematie de as begraven in een urn (van afbreekbaar materiaal), of uitstrooien in een graf. Het uitstrooien van as op de bodem is niet toegestaan omdat dit niet goed is voor de natuur. Daarom begraven wij onder de humuslaag zodat de natuur zo min mogelijk belast wordt.

Kindergraf & Vlinderveld

Helaas komt een persoon soms veel te jong te overlijden. Ook een kind mag hier begraven worden op één van de vier velden. Daarnaast hebben we op het winterveld een ‘vlinderveldje’ ingericht, waar een foetus/baby begraven kan worden tot 24 weken in de zwangerschap. Voor meer informatie over een kindergraf of een plek op het vlinderveld kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.

Herbegraven

Het is mogelijk om een dierbare te herbegraven op natuurbegraafplaats Koningsakker. Dit is mogelijk vanaf 10 jaar na de begrafenis. Hierdoor heeft u een blijvende rustplaats, de graven worden hier niet geruimd. Ook is er geen onderhoud aan een graf, de natuur neemt het graf over. Neem contact op voor herbegraven.

Terug naar boven