Nieuws

Een extra lichtje tijdens donkere dagen

Ieder jaar organiseren we een speciale avond om de dierbaren die hier begraven zijn te gedenken. Door de coronamaatregelen is dat nu helaas niet mogelijk. Daarom zal er dit jaar op maandag 2 november, met Allerzielen, een kaars branden op ieder graf. Een extra lichtje tijdens donkere dagen.
Lees verder

Maatregelen coronavirus

Update 14/10 - Hoewel veel mogelijk is, blijft het Corona-virus ons beïnvloeden. Hier leest u welke maatregelen wij hebben moeten nemen. We ondersteunen u door er zo goed mogelijk voor u te zijn: bij een uitvaart, bij het maken van een reservering, voor een grafbezoek of als u informatie wenst.
Lees verder

Abdij Koningsoord | Een modern gebouw

Vanaf de oprijlaan ziet u een imposant gebouw met rode bakstenen aan uw linkerhand. Dat is abdij Koningsoord, een nieuw modern gebouw. De contouren van het karakteristieke dak komen straks terug in het ontvangsthuis van Koningsakker.
Lees verder

Eerste heide op het herfstveld

Na lang wachten is het eindelijk zover: heide op het herfstveld! Afgelopen week zag natuurbeheerder Niels de eerste plantjes op het veld en zodra je een aantal kleine plantjes ontdekt hebt, zie je ze op meerdere plekken.
Lees verder

Zusters in het zomerveld

Met enige regelmaat zien we een zuster over de natuurbegraafplaats wandelen. Maar in de vakantie van onze natuurbeheerder Niels bleef het niet bij wandelen; er werd zelfs gewerkt. We kwamen een paar handen te kort met het voorbereiden van een uitvaart.
Lees verder

Maak kennis met… Cathy Otten

Cathy: "Dit is een mooie gelegenheid voor een terugblik op mijn eerste jaar Koningsakker. Direct op mijn eerste werkdag verbleven we als team een nacht in het gastenverblijf van de zusters. Een mooie kennismaking, inclusief deelname aan de nachtwake om 04:30 uur."
Lees verder

Smalree in het veld

Gedurende de winter zie je ze soms in groepen, bij dageraad of zonsondergang. Hier over de natuurbegraafplaats, de omliggende weilanden en van de ene bosrand naar het volgende bos. De laatste tijd zien we vaak een smalree over de velden.
Lees verder

Gestreepte rups op het Sint-Jacobskruiskruid

Deze rups wordt ook wel zebrarups genoemd vanwege de typische strepen op het lijf. Het is de rups van de Sint-Jacobsvinder, één van de meest opvallende dagactieve nachtvlinders in Nederland.
Lees verder

Rondleidingen weer van start

Sinds deze maand starten wij weer met (kleinschalige) rondleidingen. Iedere 2e en laatste vrijdag van de maand. Aanmelden is momenteel verplicht. We wandelen met een groep van maximaal 10 personen, zodat we voldoende afstand kunnen houden.
Lees verder