Nieuws

Natuur

Waar nodig ondersteunen wij de natuur. Soms is het nodig om te snoeien in de natuur. Bijvoorbeeld bij invasieve exoten.  Misschien is het u opgevallen dat er wat struikgewas verwijderd is?
Lees verder

Zondag 6 oktober | Kerkwijding

Aanstaande zondag is het hoogfeest met de jaarlijkse wijding van de abdijkerk. Deze viering vindt plaats op de wijdingsdag van het kerkgebouw. Vanaf de Nachtwake tot aan de Completen branden de 12 kaarsen in de abdijkerk.
Lees verder

Herdenking | Airborne | 75 jaar

De Slag om Arnhem was een luchtlanding en veldslag tijdens de Tweede Wereldoorlog, in en rond de stad Arnhem als onderdeel van Operatie Market Garden. Grootscheepse luchtlandingen op de Ginkelse hei, maar ook op de velden waar nu natuurbegraafplaats Koningsakker is.
Lees verder

Terugblik opening

We hebben bij Koningsakker genoten van de opening, 30 augustus in besloten kring, en 31 augustus de grote publieksopening. Op vrijdag werd de natuurbegraafplaats officieel geopend door abdis Julian en wethouder Roeland van der Zee. Tijdens de publieksopening, zaterdag, kon iedereen kennismaken met deze bijzondere plek. Lees hier het verslag inclusief een sfeerimpressie.
Lees verder

15 augustus, Maria Tenhemelopneming

Maria Tenhemelopneming is de katholieke feestdag waarop de opneming van Maria in de hemel "met lichaam en ziel" wordt herdacht en gevierd. In de periode van 15 t/m 20 augustus is er een afwijkende dagorde
Lees verder

Abdis Julian: ‘De smalle weg’

Abdis Julian vertelt: 'Aan het begin van de bomenlaan sla ik rechtsaf om het pad te lopen dat door het zomer- en lenteveld voert. Telkens verwonderd stilstaand bij weer een bloem die ik niet eerder daar zag, of een kleur verderop in het veld die me opvalt. Tekenen te verstaan, ook de droogte kan vrucht dragen.'
Lees verder

Stand van zaken

Langzaam krijgt alles vorm: we hebben inmiddels het definitieve adres mogen ontvangen (Sportlaan 25), het logo is klaar, de website is sinds deze week vernieuwd én u kunt vanaf nu de nieuwe brochure aanvragen.
Lees verder

Voorzieningen

Misschien heeft u het al opgemerkt: we hebben een aantal houten bankjes geplaatst verspreid over het terrein. Deze banken gemaakt van boomstammen bieden een plek om even op adem te komen, te herdenken, een boek te lezen of om een praatje te maken met een andere wandelaar. Ieder bankje heeft een ander uitzicht...
Lees verder

Even voorstellen… Riny Bergervoet

Wat een mooie baan’. Dit hoor ik geregeld als ik aan anderen vertel dat ik sinds 1 maart locatiebeheerder ben van de natuurbegraafplaats Koningsakker. En dat besef ik zelf ook iedere dag als ik op de fiets naar mijn werk ga: een mooie, bijzondere baan op een prachtige locatie.
Lees verder

Over KoningsakkerWaar de doden rust vinden en de levenden op adem kunnen komen

Lees meer over Koningsakker Vraag een brochure aan