Nieuws

15 augustus, Maria Tenhemelopneming

Maria Tenhemelopneming is de katholieke feestdag waarop de opneming van Maria in de hemel "met lichaam en ziel" wordt herdacht en gevierd. In de periode van 15 t/m 20 augustus is er een afwijkende dagorde
Lees verder

Abdis Julian: ‘De smalle weg’

Abdis Julian vertelt: 'Aan het begin van de bomenlaan sla ik rechtsaf om het pad te lopen dat door het zomer- en lenteveld voert. Telkens verwonderd stilstaand bij weer een bloem die ik niet eerder daar zag, of een kleur verderop in het veld die me opvalt. Tekenen te verstaan, ook de droogte kan vrucht dragen.'
Lees verder

Stand van zaken

Langzaam krijgt alles vorm: we hebben inmiddels het definitieve adres mogen ontvangen (Sportlaan 25), het logo is klaar, de website is sinds deze week vernieuwd én u kunt vanaf nu de nieuwe brochure aanvragen.
Lees verder

Voorzieningen

Misschien heeft u het al opgemerkt: we hebben een aantal houten bankjes geplaatst verspreid over het terrein. Deze banken gemaakt van boomstammen bieden een plek om even op adem te komen, te herdenken, een boek te lezen of om een praatje te maken met een andere wandelaar. Ieder bankje heeft een ander uitzicht...
Lees verder

Even voorstellen… Riny Bergervoet

Wat een mooie baan’. Dit hoor ik geregeld als ik aan anderen vertel dat ik sinds 1 maart locatiebeheerder ben van de natuurbegraafplaats Koningsakker. En dat besef ik zelf ook iedere dag als ik op de fiets naar mijn werk ga: een mooie, bijzondere baan op een prachtige locatie.
Lees verder

Paasliturgie

Voor allen die, waar ook ter wereld in deze tijd de Paasliturgie vieren, dat ons aller dagelijks leven, dáár waar het donker of duister is, verward of verwond, gevangen en geconditioneerd, open mag breken voor het wonder van de Verrijzenis, zoals de lenteknoppen openbarsten aan schijnbaar dode takken.
Lees verder

Natuur – Heide

Een heideveld aan het einde van de zomer. Prachtig paarse, roze en witte tinten vormen een kleurrijk landschap. Ook bij Koningsakker komt een heideveld (Herfst), deze is sinds afgelopen week aangevuld met heideplagsel. Wist u dat dit gebied voorheen bestond uit heide?
Lees verder

Koningsakker, stand van zaken

Wellicht is u de houten ‘blokhut’ aan de Sportlaan opgevallen, vlakbij het klooster. Deze ruimte is het tijdelijke kantoor van natuurbegraafplaats Koningsakker en zal tot begin 2020 in gebruik zijn. Uiteraard bent u van harte welkom! Loop gerust binnen als u ziet dat we aanwezig zijn, we informeren u graag over de natuurbegraafplaats. Op dit moment zijn we alleen op doordeweekse dagen geopend, in de toekomst ook in de weekenden.
Lees verder

Lezing Thomas Quartier

Op zaterdag 4 mei houdt broeder Thomas Quartier een lezing in Abdij Koningsoord. Thomas Quartier is een Lees verder

Over KoningsakkerWaar de doden rust vinden en de levenden op adem kunnen komen

Lees meer over Koningsakker Vraag een brochure aan