Een rustplaats kiezen

Steeds vaker kiest men ervoor om een graf te reserveren op een moment dat er nog alle tijd is om na te denken over het gewenste verloop van een uitvaart. Voor nabestaanden in rouw is het fijn om te weten wat de overledene graag zou willen bij zijn/haar afscheid.

U kunt een wandeling maken door het gebied om een mooie plek te vinden. Waar bent u naar op zoek? Een jong bos, een oude bomenlaan, een heideveld, de nabijheid van het klooster? Het kan een bepaald gevoel zijn van de plek of herkenning in iets wat u hoort, ziet, ervaart: een plek die u raakt.

De natuur krijgt bij ons de ruimte, zo ook de graven. Een graf wordt niet geruimd, het grafrecht is voor altijd. Een nabestaande kan het graf altijd terugvinden aan de hand van de GPS coördinaten in ons register.

U mag overal een plek reserveren, zolang deze nog vrij is. Een aantal plaatsen zijn uitgesloten vanwege ecologische of historische waarde. Zo zijn er op Koningsakker op diverse plekken resten van loopgraven en schuttersputten uit de Tweede Wereldoorlog te vinden.

Bij het uitzoeken en vastleggen van een graf gaat er iemand van ons met u mee om een vrije plek te vinden. We nemen de tijd daarvoor en daarom doen we dat altijd op afspraak.

Tweepersoonsgraf, familiegraf of herbegraven

Wilt u bij uw partner worden begraven, dan kunt u een tweepersoonsgraf uitzoeken of twee eenpersoonsgraven naast elkaar reserveren. Ook is het mogelijk een familiegraf, voor vier of meer personen, te reserveren. We zoeken graag samen met u naar de beste oplossing hiervoor of voor andere combinaties. Een herbegrafenis van een naaste die elders is begraven, is ook mogelijk op Koningsakker.