Nieuwe bestemming voor oude paardenstal

Op het zomerveld, tussen de bosrand en de eikenlaan staat nog een oude kleine stal. Voorheen gebruikt als paardenstal en daarvoor heeft het gediend als werkruimte en kantine voor de werklieden van het land. Samen met de zusters van abdij Koningsoord hebben we gesproken over de nieuwe bestemming van dit gebouwtje. Deze ‘stal’ wordt momenteel opgeknapt en zal straks dienst doen als kleine kapel. Een plek om een kaarsje aan te steken, te gedenken, om tot rust te komen of om even te schuilen als er een bui over het gebied trekt. Voor de kaarsen staan al een aantal boomstammen klaar. Van bomen uit het bos bij de zusters, gemaakt door Niels (natuurbeheer Koningsakker).

De kozijnen en ramen komen te vervangen. Gekleurd glas in 7 verschillende tinten zorgt straks dat het licht er diffuus doorheen komt. Door de semi-transparante ramen krijgt het geheel een eenvoudig glas-in-lood effect. Zuster Lieve heeft samen met het team van Koningsakker gekeken naar de kleuren, passend bij de bloemen en planten uit het veld. Zo zijn straks de wisselende kleuren van de seizoenen het hele jaar door aanwezig.

 

Update december 2019: Inmiddels zijn zuster Lieve en Amber op pad geweest voor het glas. Een gedeelte is vanaf Kerst zichtbaar in de kapel. Kom gerust een keer kijken.

 

Geplaatst in Abdij Koningsoord, Alle berichten, Historie, KoningsakkerTagged ,