Natuurbegraafplaats Koningsakker

EEN BLIJVENDE RUSTPLAATS MIDDEN IN DE NATUUR

 

Over Koningsakker

Een natuurbegraafplaats in verbondenheid met een (contemplatief) klooster is een primeur voor Europa. Toch sluit het naadloos aan bij de spiritualiteit van de Cisterciënzers, waar de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord deel van uitmaken. Een eeuwenoude kloosterorde die zich toelegt op stilte en gebed, arbeid en een sobere levensstijl in nauwe verbinding met de natuur.

Natuurbegraafplaats Koningsakker is mede bedoeld om de abdij financieel te ondersteunen.

Lees meer

 

 

Abdij Koningsoord

Abdij Koningsoord is een vitale kloostergemeenschap met zusters van alle leeftijden. De zusters verhuisden in 2009 van hun oorspronkelijke abdij in het Brabantse Berkel-Enschot naar Arnhem. De rode draad door het leven van de Trappistinnen is het koorgebed, waarvoor zij zeven keer per dag samenkomen. Toch is het vooral de balans tussen gebed, studie en werk die de spiritualiteit van de Trappisten typeert. Het contemplatieve kloosterleven spreekt veel mensen aan.

Meer informatie

 

Vrijwilligers

Diverse mensen voelen zich verbonden met deze plek. Bijvoorbeeld door de aanwezigheid van de zusters en het klooster, het afscheid nemen van een dierbare op Koningsakker of gewoon als wandelgebied. Deze plek kan ook verbinden, helpen en steunen. Wilt u ook graag een steentje bijdragen aan Koningsakker?

Lees meer

rondleidingNeem deel aan een rondleiding over de natuurbegraafplaats

Regelmatig organiseren wij rondleidingen over de natuurbegraafplaats. U bent ook van harte welkom voor een persoonlijke rondleiding.

Ontdek Koningsakker