Ontvangsthuis is in gebruik genomen

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover. Sinds april zijn we verhuisd van het ‘houten hutje’ naar een prachtig gebouw, het Koningsakker ontvangsthuis. Een plek voor afscheidsceremonie, condoleance en samenzijn. Voorafgaand en na afloop van een begraving is het mogelijk om gebruik te maken van onze sfeervolle ceremonieruimte. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de plechtigheid, condoleance en/of een samenzijn met catering. Bekijk hier de tarieven.

Afscheid op Koningsakker

De eerste uitvaarten met gebruik van onze sfeervolle ceremonieruimte zijn inmiddels geweest. Bijzonder fijn om naast een laatste rustplek nu ook te kunnen voorzien in een afscheid hier op Koningsakker. Genodigden komen in de ontvangsthal binnen, directe familie kan (indien gewenst) vooraf plaatsnemen in de speciale familiekamer grenzend aan de ceremonieruimte. Er is met de huidige RIVM richtlijnen ruimte voor 40 personen (normaal gesproken bieden we ruimte aan 100 personen). De inrichting is eenvoudig en toch warm met natuurlijke materialen en kleuren uit het landschap. Zelfgekozen muziek via de geluidsinstallatie, een PowerPoint met foto’s of een muzikant/zanger(es) die de ruimte vult met heldere klanken en melodieën. Uitzicht over de natuurbegraafplaats: een schilderij dat verandert met de seizoenen.

Condoleance en catering

Naast de plechtigheid (afscheidsceremonie) is de ruimte ook te gebruiken voor condoleance met catering. We bieden u verschillende mogelijkheden voor catering rondom de begraving. Van een kopje koffie met huisgemaakt zoet tot een uitgebreide lunch. Heeft u specifieke wensen? Die realiseren we graag met u. De kosten van de catering zijn afhankelijk van uw wensen.

Informatie- en reservering gesprekken

Voor de informatiegesprekken en gesprekken voor het uitkiezen van een laatste rustplek hebben we nu twee aangename spreekkamers. We laten u graag de ceremonieruimte zien en de familiekamer. We vertellen over het ontstaan van Koningsakker en hoe natuurbegraven hier in zijn werk gaat. Aansluitend volgt, voor wie wil, een persoonlijke rondleiding over de natuurbegraafplaats. Daar vertellen we meer over de vier velden en kunt u zelf de sfeer proeven. Bij het uitkiezen van een plek (reserveren van een graf) nemen we GPS-apparatuur mee en meten we de plek in. Voor de één is de plek meteen duidelijk, waar een ander eerst nog terugkomt met kind(eren) of een vriend.

Spontaan bezoek

U bent van harte welkom om het ontvangsthuis te bekijken. We zijn van maandag tot en met zondag aanwezig, tussen 09:00-17:00 uur. Zolang er geen uitvaart gaande is, kunt u ook de ceremonieruimte van binnen bekijken. Wilt u graag meer informatie en/of een persoonlijke rondleiding? Dan adviseren we u om een afspraak te maken met één van onze medewerkers. Zo hebben we voldoende tijd voor u om alle vragen te beantwoorden en deze bijzondere plek aan u te laten zien.

Foto header: Chris Smallenbroek @instawalk_arnhem
Geplaatst in Alle berichten, KoningsakkerTagged , , , , ,