Maatregelen coronavirus

Het team van Natuurbegraafplaats Koningsakker volgt de richtlijnen van de overheid en van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen. Vanaf 23 maart 2020 houden u op de hoogte via onze website.

Het coronavirus heeft nog steeds een enorme invloed op ons allemaal. Hieronder leest u welke maatregelen wij hebben moeten nemen. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen grote invloed hebben op de manier waarop u van een naaste afscheid kunt nemen. We ondersteunen u zo goed mogelijk. Met raad en daad en door er zo goed mogelijk voor u te zijn.

Uitvaarten

Bij uitvaarten mag het gezelschap niet groter zijn dan 30 personen. Dat is inclusief de medewerkers die de uitvaart begeleiden. Hoe moeilijk ook, we vragen aan aanwezigen om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Een graf uitzoeken

U bent welkom om langs te komen en een graf te kiezen. We informeren en begeleiden u op dezelfde manier als anders. Een handdruk zal achterwege blijven en er zal meer afstand zijn, maar onze betrokkenheid blijft groot.

U kunt een afspraak maken (mits u klachtenvrij bent) om een plek uit te kiezen, voor een persoonlijke rondleiding of voor een informatiegesprek waarin we al uw vragen beantwoorden. De gesprekken voeren we zoveel mogelijk in de buitenlucht.

Blijft u liever thuis maar wilt u toch een plek uitzoeken? We informeren u graag over alternatieve opties. Neem telefonisch contact op (tel. 026-3036000) of vul het online formulier in.

Onze rondleidingen starten weer vanaf 1 juni

Vanaf juni kunt u weer mee met onze maandelijkse rondleiding. In verband met de regels rondom corona, willen voor uw en onze gezondheid de groepsrondleiding met maximaal 10 personen laten plaatsvinden. Om dit goed te kunnen borgen, is opgave voor deze rondleiding verplicht. Iedere 2e en laatste vrijdag van maand start om 14:00 uur de rondleiding. Kijk in de agenda voor de eerstvolgende rondleiding, hier kunt u zich ook aanmelden. Komt u liever alleen of als echtpaar? Maak dan een afspraak voor een persoonlijke rondleiding met één van onze medewerkers.

Natuurbegraafplaats bezoeken

Natuurbegraafplaats Koningsakker is een mooie plek in de natuur om te zijn en om te wandelen. U bent van harte welkom voor een wandeling of een grafbezoek. De natuurbegraafplaats kunt u van zonsopkomst tot zonsondergang bezoeken. Het Koningsakker informatiecentrum is van maandag tot en met zondag geopend, van 09:00-17:00 uur.

Bij een bezoek aan Koningsakker benadrukken we uw en onze verantwoordelijkheid voor elkaar:
– Kom alleen of samen als echtpaar/gezin, maar niet in een groep
– Houd 1,5 meter afstand tot anderen
– Heeft u of iemand uit uw gezin koorts? Blijf dan allemaal thuis
– Ook als u kucht, hoest en/of verkouden bent, blijft u alstublieft thuis

Tot slot

Het zijn onzekere tijden en de kans bestaat dat er nieuwe maatregelen genomen worden. Onze dienstverlening passen we daarop aan, net als deze tekst. Ons uitgangspunt is en blijft: samen nemen we onze verantwoordelijkheid en we doen alles wat voor ons mogelijk is om een afscheid zo goed mogelijk te laten verlopen.

Een hartelijke groet,
Team Koningsakker

Tel. 026-3036000 | E-mail: info@koningsakker.nl

Update: 29-05-2020 |  Bekijk de richtlijnen en de laatste update rondom het coronavirus op de website van RIVM.

 

Geplaatst in Alle berichten, KoningsakkerTagged , , , ,