Maatregelen coronavirus

Maatregelen Corona-virus
Het team van Natuurbegraafplaats Koningsakker volgt de richtlijnen van de overheid en van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen.

Hieronder leest u welke maatregelen wij hebben moeten nemen.
We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen grote invloed hebben op de manier waarop u van een naaste afscheid kunt nemen. We ondersteunen u zo goed mogelijk. Met raad en daad en door er zo goed mogelijk voor u te zijn.

Uitvaarten

Bij uitvaarten mag het gezelschap niet groter zijn dan 30 personen. Dat is exclusief de medewerkers die de uitvaart begeleiden. Hoe moeilijk ook, we vragen aan aanwezigen om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Een graf uitzoeken

Zo lang het gaat, blijft het mogelijk om een graf te kiezen. We informeren en begeleiden u op dezelfde manier als anders. Een handdruk zal achterwege blijven en er zal meer afstand zijn, maar onze betrokkenheid blijft groot.

Heeft u al een persoonlijke afspraak staan, en bent u zelf geheel klachtenvrij? Dan kan de afspraak gewoon doorgaan. Ook nu houden we 1,5 meter afstand van elkaar. We plannen ook nog nieuwe afspraken in. Een informatiegesprek kunnen we zoveel mogelijk in de buitenlucht laten plaatsvinden.

Blijft u liever thuis maar wilt u toch een plek uitzoeken? We informeren u graag over alternatieve opties. Neem telefonisch contact op (tel. 026-3036000) of vul het online formulier in.

Wij schorten onze eigen evenementen op

Onze georganiseerde wandelingen, rondleidingen en de Open dag op 28 maart laten we niet doorgaan, totdat de overheid aangeeft dat dergelijke evenementen weer mogelijk zijn.  Voor nu betreft de annulering van evenementen de periode tot en met 31 mei 2020.

Natuurbegraafplaats bezoeken

Het Koningsakker informatiecentrum is in deze periode van maandag t/m zaterdag geopend, 09:00-17:00 uur. Voorlopig zijn wij op zondag gesloten. De natuurbegraafplaats kunt u van zonsopkomst tot zonsondergang bezoeken.
U bent nog steeds welkom voor een wandeling of een grafbezoek, maar blijf verder zoveel mogelijk thuis (RIVM richtlijnen 23/03/2020).

Bij een bezoek aan Koningsakker benadrukken we uw en onze verantwoordelijkheid voor elkaar:
– Kom alleen óf samen als echtpaar/gezin, maar niet in een groep
– Houd 1,5 meter afstand tot anderen
– Heeft u of iemand uit uw gezin koorts? Blijf dan allemaal thuis
– Ook als u kucht, hoest en/of verkouden bent, blijft u alstublieft thuis

Tot slot

Het zijn onzekere tijden en de kans bestaat dat er nieuwe maatregelen genomen worden. Onze dienstverlening passen we daarop aan, net als deze tekst. Ons uitgangspunt is en blijft: samen nemen we onze verantwoordelijkheid en we doen alles wat voor ons mogelijk is om een afscheid zo goed mogelijk te laten verlopen.

Een hartelijke groet,
Team Koningsakker

Tel. 026-3036000 | E-mail: info@koningsakker.nl

Update: 24-03-2020 |  Bekijk de richtlijnen en de laatste update rondom het coronavirus op de website van RIVM.

 

Geplaatst in Alle berichten, KoningsakkerTagged , , , ,