Zusters op zondag


Wellicht is u al bekend dat wij ook zaterdag en zondag geopend zijn. Sinds kort is er tevens op zondagmiddag een zuster aanwezig. Natuurbegraafplaats Koningsakker is een project van de zusters Trappistinnen en ze willen dan ook graag in verbinding blijven met de plek, het team én de bezoekers. Op zondagmiddag ondersteunen ze het team van Koningsakker bij de ontvangst in het nieuwe gebouw. Enige uitzondering is de eerste zondag van de maand, dan is het hoogfeest voor de Cisterciënzers. Op die zondag helpt een vrijwilliger ons. Er is overigens altijd een medewerker van Koningsakker aanwezig, voor specifieke vragen over natuurbegraven.

Zuster Julian, voormalig abdis van abdij Koningsoord en erg betrokken bij de start van Koningsakker, is behalve deze zondagmiddagen vaker aanwezig in het ontvangsthuis. Ze helpt regelmatig mee in de keuken, de voorbereidingen treffen bij een uitvaart. Als team zijn we erg dankbaar voor de hulp die we vanuit de abdij ontvangen, behalve de extra handen geeft het ook een bepaalde rust.

Meer nieuws uit de abdij

Het gastenverblijf van abdij Koningsoord is inmiddels weer geopend (nog niet op volledige capaciteit). Wilt u het kloosterleven ervaren, de getijden volgen, de rust rondom Koningsoord en genieten van wandelingen in de natuur? Neem contact op met abdij Koningsoord voor het reserveren van een overnachting. Ter informatie: de eerstvolgende weken zijn al volgeboekt.

Abdijwinkel

Ook de winkel is weer geopend. Wandelaars, gasten en bezoekers van de abdij struinen graag even door de winkel. Zuster Margareth legt er eer in dat het assortiment breed is en er steeds wat nieuws te vinden is. ‘Het zijn allemaal spullen die met onze spiritualiteit te maken hebben’, vertelt ze, ‘of die uit andere kloosters komen. En de kwaliteit moet goed zijn. Ook vinden veel mensen het fijn om een cadeautje mee te nemen voor een ander, als ze de abdij bezoeken. Ik zorg dat er wat leuks is in verschillende prijsklassen.’ De winkel wordt gedreven door de zuster en een aantal vrijwilligers.

Openingstijden:

Maandag:
Dinsdag t/m vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:

Gesloten
14.30 – 16.30 uur
10.00 – 12.00 uur en 14.30 – 16.30 uur
12.00 – 12.45 uur

www.abdijkoningsoord.org

Geplaatst in Abdij Koningsoord, Alle berichten, Koningsakker