Een begrafenis bezoeken

Een begrafenis op een natuurbegraafplaats verschilt in een aantal opzichten van een reguliere begrafenis. De wandeling naar het graf kan een stuk langer zijn dan op een andere begraafplaats. Bovendien loopt u op onverharde paden in het bos of over het veld.

Aankomst en Parkeren

In uw navigatiesysteem kunt u de Sportlaan 25 in Arnhem invoeren. Omdat het een nieuw adres is, kan het zijn dat het nummer niet bekend is.

Vanaf de snelweg (A12): Als u vanaf de Amsterdamseweg rechts afslaat richting Oosterbeek, kunt u direct na het tankstation De Leeren Doedel en restaurant Road House rechts de Sportlaan opdraaien. Na ongeveer 1 km kunt u links afslaan naar de natuurbegraafplaats.

Vanaf centrum Oosterbeek: ga richting station Oosterbeek (Stationsweg) en ga rechtdoor over het station (Dreijensweg), vlak voor de stoplichten bij het tankstation draait u links de Sportlaan op. Na ongeveer 1 km kunt u links afslaan naar de natuurbegraafplaats.

Met de fiets: Fietsend kunt u ook langs de Sportlaan, zoals hierboven beschreven.

Met het Openbaar Vervoer: u kunt uitstappen bij Station Oosterbeek om vervolgens over de Johannahoeveweg richting de abdij Koningsoord en Koningsakker te lopen. De wandeling duurt ongeveer 20-30 minuten. Dat kan met de fiets ook. Let op: de route via de Johannahoeveweg en abdij Koningsoord is gestremd voor gemotoriseerd verkeer, u kunt met de auto niet de begraafplaats bereiken.

Bij aankomst is de kans groot dat een parkeerhulp u helpt bij het vinden van een goede plek aan weerszijden van de parkeerplaats. Aan het einde van de parkeerplaats en oprijlaan zijn de parkeerplekken voor de naast familie, voor invaliden en voor de rouwauto. Hier wordt de kist of mand met de overledene op een baarwagen geplaatst.

Ceremonieruimte

De familie kan ervoor gekozen hebben om een ceremonie of nazit te houden in de ceremonieruimte. Deze bevindt zich in het ontvangsthuis en is van alle gemakken voorzien.

Wandeling naar het graf

De natuurbegraafplaats is circa 17Ha groot. Het is dus mogelijk dat u een wandeling van meer dan tien minuten zult maken. De paden op de natuurbegraafplaats zijn niet verhard, dus wandelschoenen zijn aan te raden. De wandeling naar het graf vindt vrijwel altijd plaats in stilte en gezamenlijkheid. Op de terugweg blijft de familie vaak wat langer bij het graf.

Bent u minder goed ter been?

Bij de meeste uitvaarten op Koningsakker zijn medewerkers en/of vrijwilligers aanwezig om te assisteren. We rijden in de stoet mee met een elektrokar voor mensen die minder goed ter been zijn.

Toilet

In het ontvangsthuis zijn meerdere toiletten aanwezig, inclusief een rolstoeltoegankelijk toilet.