Terugblik 2021


Het jaar 2021 stond voor ons team in het teken van het ontvangsthuis, eind maart verhuisden we van het tijdelijk houten hutje naar een nieuw onderkomen. Een plek voor informatieve gesprekken, het vastleggen van een laatste rustplaats, voor een uitvaart met afscheidsceremonie, voor samenzijn.

Onze draai gevonden

Opeens hadden we meer bewegingsruimte en kregen we uitbreiding (en verandering) in ons team. Allemaal hadden we de tijd nodig om onze draai te vinden in het nieuwe gebouw. Rustige en drukke periodes wisselen elkaar af. Met de komst van het gebouw en de afscheidsdiensten was er eindelijk ook meer ruimte voor onze bevlogen vrijwilligers én de zusters van abdij Koningsoord. Als team hebben we ervaren hoe waardevol die paar extra handen zijn.

Zondagmatinee

Ondanks corona hebben we afgelopen jaar toch een aantal activiteiten kunnen organiseren. Kleinschalige groepsrondleidingen, historische wandelingen met Harry Leijdekkers en een stiltewandeling. En zelfs de eerste zondagmatinee: een kleinschalig huiskamerconcert in de ceremonieruimte. Als het weer mogelijk is, komt deze eerste-zondag-van-de-maand matinee weer terug vanaf het voorjaar. Houd onze agenda in de gaten.

Welkom in het ontvangsthuis

Dit gebouw omarmt je’ vertelde een mevrouw ons toen ze het ontvangsthuis bezocht had. Door de grote glazen pui in de ceremonieruimte kijk je uit over het herfstveld van de natuurbegraafplaats. Een schilderij dat ieder seizoen een ander beeld geeft. Bent u benieuwd naar het gebouw? U bent van harte welkom. Op rustige momenten laten we u graag de ruimte zien, of maak een afspraak voor een individuele rondleiding door het gebouw en over de natuurbegraafplaats.

Impressie Koningsakker ontvangsthuis – Klik op een foto voor de vergroting:

Natuurbegraafplaats Koningsakker, de natuur in 2021:

Foto: bovenaan pagina van Marian Buurman. Drone beelden van Sven Freriks. Overige foto’s van team Koningsakker.

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichten, Koningsakker