Maak kennis met… Karin Nijhoff

Maak kennis met Karin, sinds juni 2019 relatiebeheerder en backoffice medewerkster bij Natuurbegraafplaats Koningsakker:  ‘Het is bijzonder om aan de wieg te staan van een nieuwe natuurbegraafplaats. Het helpen opbouwen, de ontwikkeling van de natuur en de aanwezigheid van de zusters. Vol verwachting kijk ik uit naar de komende periode. ‘

Foto: Karin in het winterveld met de apparatuur voor het nameten van de gekozen plek. Aan de hand van coördinaten wordt een plek in het systeem geregistreerd.

Karin: Over mij wordt nog wel eens gekscherend gezegd dat ik ‘tussen de kisten’ geboren ben. Komend uit een uitvaartondernemersgezin was de dood iets waar ik al heel jong mee in aanraking kwam.  Toch heb ik niet direct na mijn schoolopleiding gekozen voor een baan binnen de uitvaart. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de uitvaartwereld begon steeds meer mijn aandacht te trekken. Op een gegeven moment heb ik dan ook de stap gemaakt richting de uitvaartzorg. Het wonderlijke hieraan is dat ik kwam te werken in een uitvaartcentrum dat toen nog gekoppeld was aan een woonhuis. Het woonhuis waar ik jaren daarvoor geboren ben.

Natuurbegraven

Inmiddels kan ik zeggen dat ik veel ervaring heb met diverse disciplines binnen de uitvaartverzorging. In 2015 ben ik in aanraking gekomen met natuurbegraven en was ik werkzaam op een andere natuurbegraafplaats. Hier is mij de liefde voor de natuur bijgebracht, maar vooral ook de tijd en aandacht die er is en mag zijn voor de nabestaanden en belangstellenden.

Koningsakker

In de afgelopen jaren werd ook bekend dat bij abdij Koningsoord een natuurbegraafplaats zou komen. En hoewel het een moeilijk besluit is geweest, heb ik uiteindelijk toch de overstap gemaakt naar Natuurbegraafplaats Koningsakker. Waarom? Aan de wieg te mogen staan van een nieuwe natuurbegraafplaats, het helpen opbouwen, de ontwikkeling van de natuur. Maar juist ook de aanwezigheid van de zusters en de verbondenheid met de abdij maken dat ik hiervoor gekozen heb. Vol verwachting kijk ik uit naar de komende periode.

Bijzonder

Vaak wordt mij gevraagd wat het werken in de uitvaart dan zo bijzonder maakt.
Het zijn de boeiende, leerzame en emotionele gesprekken met de mensen. De uitvaarten waar ik deel van heb mogen uitmaken én de warme contacten die hieruit zijn voortgekomen. Iedere keer raakt het mij opnieuw en ik voel mij bevoorrecht dat ik deze mensen heb mogen ontmoeten.

 

Geplaatst in Alle berichten, Koningsakker, Medewerkers aan het woordTagged , , , , , ,