Luisterend over de natuurbegraafplaats

Ontdek Koningsakker – Audiotour

De roffel van een specht in het bos, de verre roep van de koekoek en de zang van de grote lijster. Nederlanders ontdekken de natuur steeds vaker als welkome afwisseling van het thuiswerken. Activiteiten zoals excursies en rondleidingen zijn helaas nog niet toegestaan, daar hebben we een oplossing voor gevonden; de luisterwandeling. U kunnen met uw eigen smartphone een rondleiding over de natuurbegraafplaats volgen. Op verschillende plekken vertelt een medewerker over de historie, het natuurgebied en de gedachte achter natuurbegraven. Het doel van de luisterwandeling is om op een veilige manier dichter bij de natuur te komen en de natuurbegraafplaats te ontdekken.

U kunt deze audiotour zelfstandig maken op een moment dat het u uitkomt. Deze wandeling gaat net als de maandelijkse rondleiding over de vier velden en langs bijzondere punten zoals abdij Koningsoord, de kleine kapel, het vlinderveld en de loopgraven.

Door onderstaande app te downloaden op uw mobiele telefoon kunt u op natuurbegraafplaats Koningsakker de audiotour volgen. Het startpunt is bovenaan, iets voorbij het tijdelijk informatiecentrum van Koningsakker (houten hutje). De wandeling duurt circa 30-45 minuten.

Download de gratis izi.Travel app via onderstaande buttons (Android of iPhone) en zoek vervolgens op ‘Koningsakker’ of scan de QR-code.
Wanneer u niet in staat bent om fysiek te komen wandelen, is deze tour ook te downloaden en thuis te beluisteren. Ontdek Koningsakker en geniet van de verhalen over het natuurgebied, de geschiedenis, abdij Koningsoord en een groene uitvaart.

 

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichten, Historie, Koningsakker, NatuurTagged , , ,