Koningsakker ontvangsthuis | De bouw gaat van start

Zoals u wellicht weet, komt er een ontvangsthuis bij de natuurbegraafplaats. Een gebouw waar ook een afscheidsceremonie kan plaatsvinden. Na enige vertraging gaan we nu echt van start.

Ontwerp en bouw

Het ontwerp van het Koningsakker ontvangsthuis komt van architect Gert Grosfelt, hij heeft 10 jaar geleden abdij Koningsoord van de zusters ontworpen. De karakteristieke vorm van de abdij is straks ook zichtbaar in het nieuwe gebouw, op deze manier blijft de verbinding aanwezig. Deze lente begint het voorwerk van de bouw. De grond wordt klaargemaakt, de basis van het ontvangsthuis. Na de bouwvak kan de opbouw beginnen en tegen het eind van het jaar zal er een gebouw staan. Daarna volgt de afwerking aan de binnenkant. De verwachting is dat we in het voorjaar van 2021 (maart/april) gebruik kunnen maken van het gebouw en de ceremonieruimte.

Faciliteiten

Op dit moment is de natuurbegraafplaats al in gebruik. Er kan een begrafenis, urnbegraving of herbegraving plaatsvinden. Een plek voor een afscheidsceremonie is er nu nog niet. Met de komst van het ontvangstgebouw zal het tijdelijke kantoorgebouwtje (houten hutje) verdwijnen. In het nieuwe gebouw is een ruimte voor een afscheidsceremonie en/of een condoleance met uitzicht over de natuurbegraafplaats, er is een keuken aanwezig en er zijn spreekkamers voor het voeren van gesprekken. De parkeerplaats bij het ontvangstgebouw wordt uitgebreid, inclusief enkele oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Blijf op de hoogte

We houden u graag op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief. De volgende editie kunt u in de zomer verwachten. Uiteraard kunt u ook de natuurbegraafplaats bezoeken en de vorderingen van de bouw te voet volgen, dit kan van zonsopkomst tot zonsondergang. Het tijdelijke kantoorgebouwtje is dagelijks open van 09:00-17:00 uur. Loop gerust binnen als u een vraag heeft.


Digitale tekening ontvangstgebouw: Artist Impression via Gert Grosfelt, GSG architecten.

 

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichten, KoningsakkerTagged , , , , , , , , ,