Maak kennis met… Riny Bergervoet

Wat een mooie baan’. Dit hoor ik geregeld als ik aan anderen vertel dat ik sinds 1 maart locatiebeheerder ben van de natuurbegraafplaats Koningsakker. En dat besef ik zelf ook iedere dag als ik op de fiets naar mijn werk ga: een mooie, bijzondere baan op een prachtige locatie.

 

Mijn naam is Riny Bergervoet (59) en ik woon samen met mijn man in Arnhem. De volwassen zonen zijn al enige jaren het huis uit. Het werken in de uitvaartbranche is mij niet vreemd. Als uitvaartverzorger heb ik ruim 12 jaar bij DELA gewerkt waarna ik de overstap heb gemaakt naar locatiebeheerder op een andere natuurbegraafplaats. En sinds kort begeef ik mij op deze prachtige locatie, bij het klooster Koningsoord in Arnhem – een nieuwe uitdaging.

Wat voor mij helemaal nieuw is, is het leven van de trappistinnen zusters. Zij kwamen een aantal jaar geleden met het idee om hier een natuurbegraafplaats te starten om de Abdij financieel te kunnen ondersteunen en daarmee in hun levensonderhoud te voorzien.

 

Het moment is nu daar dat zij de leiding uit handen geven; dat is een proces, een mooi proces. Dit gaat gepaard met veel praten, elkaar leren kennen en elkaar leren begrijpen. Hoe zorgen we ervoor dat op deze natuurbegraafplaats iedereen zich thuis voelt en de identiteit van de Abdij voelbaar is? De zusters hebben vol vertrouwen de dagelijkse werkzaamheden overgedragen aan ons, het huidige team, bestaande uit Amber (PR coördinator), Niels (groenvoorziening) en ikzelf, Riny (locatiebeheerder). Binnenkort wordt dit team nog uitgebreid met twee relatiebeheerders.


Een plek waar doden rusten en nabestaanden op adem kunnen komen.’
Deze zin kwam ik tegen op de website van Koningsakker toen ik mij aan het voorbereiden was op het sollicitatiegesprek. Ik hoop dat wij als team van Koningsakker dat kunnen bieden. Een plek waar men zich thuis voelt omdat alles klopt. Dat wij een mooi en waardig afscheid mogen verzorgen, in verbinding met de natuur, de rust, en in nabijheid van de zusters die de overledenen herdenken.

 

 

Geplaatst in Koningsakker, Medewerkers aan het woordTagged , , , ,