Een tweede poel


Begin dit jaar is er een extra poel toegevoegd aan het herfstveld. Qua omvang iets kleiner dan de andere poel. In het zicht van het ontvangsthuis en verscholen achter een heuvel. Bij veel neerslag bleek deze plek behoorlijk wat water op de slaan waardoor er bijna een natuurlijke poel is ontstaan. Voor meer biodiversiteit in het gebied én een welkome afwisseling in de toekomstige heide van dit veld. U bent van harte welkom om te komen kijken. Op onderstaande plattegrond ziet u bij de oranje pijl waar de tweede poel is aangelegd:

Met het aanleggen van de eerste poel (voorjaar 2020) hebben we een artikel geschreven over de voordelen van een poel in het landschap. ‘Een poel zorgt voor leven‘. Het verhoogt de biodiversiteit van het gebied: veel planten en dieren hebben de poel en zijn direct omgeving nodig om zich te kunnen voortplanten.

Niet voor honden

We vragen u, uw hond uit het water te houden. Een poel is geen zwemvijver. Honden kunnen namelijk de natuurlijke evolutie van de poel verstoren. Houd uw hond aan de korte lijn op de natuurbegraafplaats. Bij voorbaat dank.

 

Geplaatst in Alle berichten, Koningsakker, NatuurTagged , , ,