Update: de bouw is in volle gang

Het is snel gegaan sinds de start van de bouw met Pinksteren dit jaar. In een paar maanden tijd staat er een gebouw met een bijzondere vorm en passende houten bekleding. Het valt op door zijn vorm en valt tegelijkertijd weg in de natuur, door het neutrale kleurgebruik. We kijken uit naar het voorjaar, als de afwerking en het interieur ook zo ver zijn.

Indeling
Wat kunt u straks verwachten in dit gebouw? Er is een grote ceremonieruimte waar een afscheid kan plaatsvinden. Aansluitend een familiekamer, waar de naaste familie de mogelijkheid heeft om nog even bij elkaar te zijn, voorafgaand aan de ceremonie. Er bevinden zich twee spreekkamers waar informatie- en reservering gesprekken gevoerd worden, een ontvangstruimte met koffie/thee en aparte kantoren. Onderin het gebouw bevindt zich de keuken voor catering en de werkruimte voor Niels (natuurbeheerder). Zodra het gebouw klaar is zal dit ook deel uitmaken van onze maandelijkse rondleiding en de persoonlijke rondleidingen.

Uitzicht
De glazen pui van de ceremonieruimte is inmiddels geplaatst. Hierdoor heeft men tijdens een afscheid uitzicht over de natuurbegraafplaats. Jaarrond zie je de natuur veranderen. Door de hoogte van het gebouw en de grootte van de ramen voelt het bijna alsof je buiten bent. Diezelfde ruimte is ook te gebruiken voor condoleance of een samenzijn met catering. In de komende maanden werken we nog aan de kaart voor catering zodat we straks een volledig beeld kunnen geven van alle mogelijkheden en kosten bij een uitvaart.

De verwachting is dat we met een aantal maanden, voorjaar 2021, het nieuwe gebouw in gebruik kunnen nemen.

De bouw van het ontvangsthuis in beeld, juni tot en eind november. Klik op een foto voor een vergroting: 

Geplaatst in Alle berichten, Koningsakker