Een extra lichtje tijdens donkere dagen

Ieder jaar organiseren we een speciale avond om de dierbaren die hier begraven zijn te gedenken. Door de coronamaatregelen is dat nu helaas niet mogelijk. Daarom zal er dit jaar op maandag 2 november, met Allerzielen, gedurende de dag een kaars branden op ieder graf. Een extra lichtje tijdens donkere dagen.

Kaarsje in de kapel

Een klein bestaand gebouw op het zomerveld heeft een nieuwe bestemming gekregen: een karakteristieke kapel. In deze kapel kunt u aan uw dierbare denken, bidden of even tot rust komen tijdens een wandeling. Hier is ook de mogelijkheid om een kaarsje te branden voor een ander, jaarrond van zonsopkomst tot zonsondergang. U kunt hier meer lezen over de geschiedenis van de kapel.

Natuurgraf

Op een natuurbegraafplaats neemt de natuur het graf over. Behalve een houten boomschijf met inscriptie zijn er geen andere elementen aanwezig (zoals een steen, kaarsen, ornamenten). Ieder graf is gelijk en er is geen onderhoud nodig. Het is behalve een begraafplaats ook een aangename plek om te wandelen en tot rust te komen in de natuur. Lees meer over natuurbegraven of maak een afspraak voor meer informatie.

 

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichten, Koningsakker, NatuurTagged , , , , , ,