Licht tijdens donkere dagen

De mensen van ‘voorbij’, zij blijven met ons leven, in liefde, in verhalen, die wij zo graag herhalen,
in bloemengeuren, in een lied dat opklinkt uit verdriet. — Hanna Lam, Nederlands dichteres

Ieder jaar organiseren we een speciale avond om de dierbaren die hier begraven zijn te gedenken. Door de corona maatregelen was dat dit jaar helaas niet mogelijk. Om het niet aan ons voorbij te laten gaan hebben we op maandag 2 november, met Allerzielen, op ieder graf een kaars gebrand gedurende de dag. Een extra lichtje tijdens donkere dagen.

De kaarsen zijn voorzien van een foto van het veld waar iemand begraven is. Zuster Margareth van abdij Koningsoord heeft deze via een leverancier van de abdijwinkel kunnen bestellen. In de kleine kapel was de mogelijkheid om zelf nog een kaars aan te steken.

Ondanks de wind en de regen hebben we gedurende de dag veel bezoekers gehad – met een glimlach op afstand of een kort gesprek. Bijzondere momenten in een bijzondere tijd. We danken iedereen voor hun komst of reactie. De kaarsen van deze dag gaan naar de nabestaanden.

Kaarsje in de kapel

Een klein bestaand gebouw op het zomerveld heeft een nieuwe bestemming gekregen: een karakteristieke kapel. In deze kapel kunt u aan uw dierbare denken, bidden of even tot rust komen tijdens een wandeling. Hier is ook de mogelijkheid om een kaarsje te branden voor een ander, jaarrond van zonsopkomst tot zonsondergang. U kunt hier meer lezen over de geschiedenis van de kapel.

Natuurgraf

Op een natuurbegraafplaats neemt de natuur het graf over. Behalve een houten boomschijf met inscriptie zijn er geen andere elementen aanwezig (zoals een steen, kaarsen, ornamenten). Ieder graf is gelijk en er is geen onderhoud nodig. Het is behalve een begraafplaats ook een aangename plek om te wandelen en tot rust te komen in de natuur. Lees meer over natuurbegraven of maak een afspraak voor meer informatie.

 

 

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichten, Koningsakker, NatuurTagged , , , , , ,