Stiltewandeling in de ochtend

Datum: zaterdag 12 september 2020 - 10:00-11:30 uur

De week is druk en vol. Even niets moeten en tot jezelf komen. Opladen en geïnspireerd raken, in stilte. Wim Bos van ‘Frisse Lucht Arnhem’ komt op zaterdag 12 september naar Koningsakker voor een stiltewandeling.

Natuur & Ontspanning

In de ruimte van de natuur ervaart een mens ontspanning. In de weidsheid verdwijnen prikkels en in de stilte komt men tot rust. Een rust die vaak heel zintuiglijk beleefd wordt: de omgeving is oogstrelend, het ruikt lekker fris, je hoort de vogels zingen en je voelt de dauw op je huid. De ontspanning komt dan als vanzelf. Onderzoekers hebben ontdekt dat -naast de stilte- vooral de kleur groen en de repeterende patronen van bladeren een positief effect op onze hersenen hebben.

Stilte rondom het klooster

Stilte en gebed vormen het hart van ons bestaan.’ Een stiltewandeling past bij de natuurbegraafplaats maar bovenal bij de zusters Cisterciënzers van abdij Koningsoord. Lezing, gebed en arbeid staan centraal. Een weg van inkeer en stiltes.

Waar & wanneer

Op zaterdag 12 september bent u vanaf 10:00 uur van harte welkom bij het tijdelijk kantoorgebouw van Koningsakker. Vervolgens wandelen we ruim een uur over de natuurbegraafplaats en het omliggende bos. De wandeling is in stilte, er wordt niet gepraat. Op een enkel punt maken we een korte stop en delen we informatie, daarna vervolgen we de route weer in stilte. We sluiten af bij het kantoortje met koffie of thee.

Aanmelden

Om voldoende afstand te houden en de stilte te bewaren is er voor deze wandeling een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt zich via onderstaand formulier opgeven, indien het maximum aantal deelnemers is bereikt brengen we u op de hoogte.

Aanmelding stiltewandeling

KA Stiltewandeling
Naam*
E-mail*
Telefoon
Aantal personen*
Contactverzoek Bron
Locatie
Contactverzoek Status
Naam evenement

Kijk voor meer informatie over de stiltewandelingen rondom Arnhem op de website van Frisse Lucht Arnhem.