Midwinterhoorn Wandeling

Datum: zondag 19 december 2021 - 12:00

Update: Wandeling afgelast.

Vanwege de zojuist aangekondigde maatregelen, zullen de midwinterhoornblazers morgen (zondag 19 december) niet spelen op Koningsakker en andere natuurbegraafplaatsen. We hopen het evenement in de nabije toekomst in gepaste vorm alsnog te laten plaatsvinden.

Historie

Het geluid van de midwinterhoorn kan kilometers ver dragen. Er is nog veel onduidelijk over de historie van dit bijzondere instrument. Werd het instrument gebruikt om elkaar te waarschuwen of om hulp te vragen over grote afstand? Vast staat wel dat er van oudsher geblazen werd om aan te kondigen dat de dagen weer langer worden. Traditioneel wordt er alleen op de midwinterhoorn gespeeld vanaf de adventstijd tot aan Driekoningen.

De Veluwse Midwienterhoornbloazers

Op zondag 19 december geven de Veluwse Midwienterhoornbloazers uit Epe een demonstratie van deze prachtige traditie. Om de komst van het licht in te luiden, de start van een periode waarbij de dagen langer worden. We maken een wandeling over natuurbegraafplaats Koningsakker en op ieder veld laat een Midwienterhoornblazer van zich horen. De wandeling duurt ongeveer een uur, na afloop staat een warm drankje voor u klaar bij het ontvangsthuis. We raden u aan stevig schoeisel te dragen. Kijk vooraf naar de weersvooruitzichten.

U bent van harte welkom om deze unieke beleving bij te wonen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wij vinden het fijn om te weten hoeveel mensen wij ongeveer kunnen verwachten. Daarom stellen wij het op prijs als u wilt aangeven dat u komt. Dat kan met onderstaand formulier.

Datum en tijd: Zondag 19 december, 12:00-13:30 uur
Locatie: Natuurbegraafplaats Koningsakker, Sportlaan 25 Arnhem
Met de auto kunt u ons bereiken via de Dreijenseweg

Midwinterhoorn Wandeling

KA_evenement met telefoonnummer

Deelname andere locaties

Het geluid van de midwinterhoorns klinkt zondag 19 december niet alleen op Koningsakker, maar ook op natuurbegraafplaatsen waar wij mee samenwerken. Zoals onder andere natuurbegraafplaats Schapenmeer (Vorden), Eygelshof (Eygelshoven Zuid-Limburg) en Hillig Meer (Eext/Assen).