Ruimte en vrijheid

Een persoonlijke invulling van uitvaartceremonie en laatste rustplaats

Koningsakker is een unieke natuurbegraafplaats in Europa. In Arnhem, vlakbij Oosterbeek, zijn de zusters Trappistinnen deze begraafplaats begonnen. In de schaduw van hun abdij Koningsoord veranderen de voormalige maisakkers in een prachtig natuurgebied. Hier kan iedereen, ongeacht afkomst of geloof, zich midden in de natuur laten begraven. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt. Een graf is blijvend en wordt dus niet geruimd. De natuur is leidend op de begraafplaats.

Door een laatste rustplaats op Natuurbegraafplaats Koningsakker te reserveren, geeft u uw dierbaren straks een bijzondere plek om te gedenken en bespaart u hen moeilijke beslissingen in de toekomst.

DE VOORDELEN VAN NATUURBEGRAVEN

  • Behoud van natuur voor toekomstige generaties
  • Blijvende grafrust
  • Alle ruimte voor persoonlijke invulling
  • Geen zorgen voor nabestaanden
  • Eenmalige kosten

Wilt u weten wat voor voordelen natuurbegraven op Koningsakker nog meer voor u heeft? Bel ons op 026-303 6000 of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

 

Wat is natuurbegraven

Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. De natuur ontfermt zich over het lichaam en het graf. Een cirkel van leven en dood, waarin de mens en de natuur altijd verbonden zijn. We dragen zorg voor het milieu en willen deze dan ook zo min mogelijk belasten. U kunt bij leven uw rustplaats uitkiezen. De graven krijgen alle ruimte en worden niet geruimd. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven.

 Lees verder

 

De natuurbegraafplaats

Natuurbegraafplaats Koningsakker ligt in de schaduw van de Abdij Koningsoord. De voormalige maisakkers worden omgevormd naar nieuwe natuur. Het glooiende gebied kent blijvende grafrust. De natuurbegraafplaats staat open voor iedereen. Voor de een zal het duurzame en blijvende karakter de doorslag geven, voor de ander de prachtige plek, misschien een plek van herinneringen of juist de verbondenheid met de abdij.

Lees verder

 

Een rustplaats kiezen

Steeds vaker kiest men ervoor om een graf te reserveren op een moment dat er nog alle tijd is om na te denken over het gewenste verloop van een uitvaart. Voor nabestaanden in rouw is het fijn om te weten wat de overledene graag zou willen bij zijn/haar afscheid. Op natuurbegraafplaats Koningsakker kiest u zelf de plek.

Lees verder

Agenda

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE ONTWIKKELINGEN ROND KONINGSAKKER

vrijdag 28 januari 2022

Rondleiding | 28 januari (vol)

VOL - Meer weten over natuurbegraven? Vrijdagmiddag 28 januari om 14:30 uur kunt u deelnemen aan onze groepsrondleiding. Het natuurgebied komt aan bod, het ontstaan van Koningsakker en we vertellen u over natuurbegraven.
Lees verder

dinsdag 08 februari 2022

Rondleiding | 8 februari

Dinsdagochtend 8 februari kunt u mee op onze reguliere rondleiding. Een gids vertelt u tijdens een wandeling over natuurbegraven hier op Koningsakker, adbij Koningsoord en het gebied.
Lees verder

zaterdag 12 februari 2022

Historische wandeling | 12 februari (vol)

VOL - Oosterbeker Harry Leijdecker neemt u mee en vertelt over de rijke geschiedenis van dit gebied. Hoe zag het landschap er voorheen uit, wat stond er vóórdat de abdij hier gebouwd is en niet te vergeten: de Slag om Arnhem.
Lees verder

vrijdag 25 februari 2022

Rondleiding | 25 februari

Meer weten over natuurbegraven? Vrijdagmiddag 25 februari om 14:30 uur kunt u deelnemen aan onze groepsrondleiding. Het natuurgebied komt aan bod, het ontstaan van Koningsakker en we vertellen u over natuurbegraven.
Lees verder

Behoud van natuur

Door een graf te reserveren op Koningsakker draagt u bij aan het in stand houden van natuur. De opbrengsten uit de natuurbegraafplaats komen direct ten goede aan het beheer van het natuurgebied. Lees verder >

Behoud van abdij Koningsoord

Natuurbegraafplaats Koningsakker is een project van de zusters Trappistinnen en is mede bedoeld om de abdij financieel te ondersteunen. Lees verder >

Altijddurende grafrust

U hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud van het graf en het verlopen van het grafrecht; dat is voor blijvend. Op Koningsakker is dat goed geregeld. Daarmee blijven u moeilijke keuzes in de toekomst bespaard. Lees verder >

Persoonlijke invulling

Op Natuurbegraafplaats Koningsakker kiest u zelf de plek die het beste bij u past. En voor de uitvaartceremonie is alle ruimte voor persoonlijke invulling. Lees verder >

Geen zorgen voor nabestaanden

Als nabestaande heeft u een bijzondere plek in een prachtige omgeving. Hier gedenkt u uw dierbaren en ervaart u de troostende kracht van natuur hoe en wanneer u dat wilt. Lees verder >

Eenmalig laag tarief

U betaalt eenmalig voor een rustplaats met blijvend grafrecht. De kosten zijn in verhouding een stuk lager dan bij traditioneel begraven. Lees verder >

Natuurbegraafplaats Koningsakker bezoeken? Dat kan, bekijk de openingstijden.